FAQ
•
Szukaj
•
Użytkownicy
•
Grupy
•
Galerie
•
Rejestracja
•
Profil
•
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
•
Zaloguj
Napisz odpowiedź
Forum Po prostu moje Forum Strona Główna
»
Kulinaria
» Napisz odpowiedź
Napisz odpowiedź
Użytkownik:
Temat:
Treść wiadomości:
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje:
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
$1
Kod potwierdzający:
$3
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Suboshi
Wysłany: Czw 19:13, 21 Cze 2007 Temat postu:
yyy budyń....bleee ja zdecydowanie preferuje kisiel.
Gość
Wysłany: Czw 13:20, 21 Cze 2007 Temat postu:
jeśli chcecie mieć dobry deser do zróbcie sobie budyń z sera nie budyń kisiel tylko budyń budyń gotowany na kompieli wodnej pyha
Suboshi
Wysłany: Wto 19:28, 31 Paź 2006 Temat postu:
ja nie jadłam, ale może skożystam.
Gość
Wysłany: Pon 21:54, 30 Paź 2006 Temat postu:
Pyszny deser sama czasami spobie go robię. Naprawdę place lizać
.
Lt. Cmdr. Geordi LaForge
Wysłany: Pon 21:03, 30 Paź 2006 Temat postu:
hmmm... mutacji z kakao muszę jeszcze spróbowac, ale brzmi zachęcająco
Gość
Wysłany: Pon 17:36, 30 Paź 2006 Temat postu:
Brawo, deser przepyszny, ale ja jako maniak wszystkiego co czekoladowe pozwoliłem go sobie ulepszyć. Do dużej porcji (z dwóch jaj) dodałem 4 łyżki mocnego kakao. PALCE LIZAĆ! DZIĘKI ALUŚ
Lt. Cmdr. Geordi LaForge
Wysłany: Pon 12:01, 30 Paź 2006 Temat postu: [deser] Turbo Kogel-mogel by Aluś
A oto i przepis na przepyszny, bardzo słodki deserek (polecam, gdy ktoś ma nagłą potrzebę przyswojenia dużej dawki węglowodanów, np. zaraz po szkole, pracy, wyczerpujących zajęciach "innej natury" itp.)
Składniki:
1-2 jajka (w zależności od potrzeb)
cukier
Sprzęt:
szklanka lub duży kubek (w przypadku dużej porcji polecam to drugie)
mikser
łyzeczka
Opis przygotowania:
Rozbić jajko i oddzielić białko od żółtka
Ubijać mikserem do uzyskania gęstej, sztywnej (niewypadającej z naczynia)piany
dosypać 3-4 łyżeczki cukru (ostrzegałem, ze słodkie)
ubijać, aż mikstura uzyska piękny, mlecznobiały kolor i będzie troche mniej sztywna
dorzucić żółtko
ubijać dalej mikserem, aż zrobi sie konsystencja kremu
Bon Appetit!
Uwagi dodatkowe:
to NIE JEST deser dla nie lubiacych słodkości i liczących kazdą kalorię.
można zamiast jednej łyżeczki cukru dolać łyzeczke miodu lub ewentualnie syropu owocowego (takiego co sie do wody dolewa:) )
OCENA:
SMAK:
9+/10 (słodkie jak diabli, niektórym może nie pasowac, dla mnie jest super)
KOSZT:
10/10 (tyle co dwa jajka właściwie, reszta prawie nic nie kosztuje)
OPAKOWANIE:
9+/10 (mam zajebisty kubeczek, dlatego tak wysoko)
Forum Po prostu moje Forum Strona Główna
»
Kulinaria
» Napisz odpowiedź
Skocz do:
Wybierz forum
O FORUM
----------------
O forum
Ogólnie
----------------
Muzyka
Książka
Kultura
Sport
Filmy
PC
RPG
Moda i Uroda
Motoryzacja
Kabarety
KABARET AWARIA :)
Zwierzęta
Kulinaria
Magia i zjawiska paranormalne
Japonia
----------------
Manga & Anime
Japonia
Konwenty
Hyde Park
----------------
Hyde Park
Twórczość
Moja Szkoła
Studia
Daj się poznać
HOBBY
Humor
Imprezki :):)
Telenowela Zamoyskiego :)
Egzystencja
----------------
Filozofia
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001/3 phpBB Group ::
FI Theme
:: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Regulamin